Wil je een heerlijk doch simpel gerecht aan de borrelkaart toevoegen? Dan zijn deze Griekse mini pizza’s misschien wel de perfecte match! Een portie bitterballen doet het altijd goed, maar verder vullen ze niet heel erg.
Deze mini pizza’s zijn makkelijk om te maken én geven jouw borrelplank weer een boost. Wat hebben we nodig: (4 pizza’s)
- -4 plakjes bladerdeeg
- eetlepels aioli – halve rode ui in ringen
- 16 blaadjes bladspinazie
- 50 gr feta
- bosje rozemarijn
Hoe maken we dit:
- Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Laat in de tussentijd de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Maak kleine gaatjes in het bladerdeeg door er met een vork in te prikken. Zo voorkom je dat het bladerdeeg op gaat bollen in de oven.
- Maak de aioli of gebruik een kant-en-klare versie. Binnenkort verschijnt er een recept voor een homemade aioli op de site. (2 el mayonaise gemengd met 1 knoflookteentje). Bestrijk het bladerdeeg met de aioli.
- Leg wat blaadjes spinazie op de aioli. Snijd de halve ui in ringen en verkruimel de feta.
- Doe de mini pizza’s 15 minuten in de oven. Verdeel daarna de feta en ui op de mini pizza’s en laat het nog 5 minuten garen in de oven tot de mini pizza’s goudbruin zijn.
- Garneer de mini pizza’s met een takje rozemarijn. Recept en foto: Uit Paulines Keuken