fbpx

HOW TO: Griekse mini pizza’s

Wil je een heerlijk doch simpel gerecht aan de borrelkaart toevoegen? Dan zijn deze Griekse mini pizza’s misschien wel de perfecte match! Een portie bitterballen doet het altijd goed, maar verder vullen ze niet heel erg.

Deze mini pizza’s zijn makkelijk om te maken én geven jouw borrelplank weer een boost. Wat hebben we nodig: (4 pizza’s)

  • -4 plakjes bladerdeeg
  • eetlepels aioli – halve rode ui in ringen
  • 16 blaadjes bladspinazie
  • 50 gr feta
  • bosje rozemarijn

Hoe maken we dit:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Laat in de tussentijd de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Maak kleine gaatjes in het bladerdeeg door er met een vork in te prikken. Zo voorkom je dat het bladerdeeg op gaat bollen in de oven.
  3. Maak de aioli of gebruik een kant-en-klare versie. Binnenkort verschijnt er een recept voor een homemade aioli op de site. (2 el mayonaise gemengd met 1 knoflookteentje). Bestrijk het bladerdeeg met de aioli.
  4. Leg wat blaadjes spinazie op de aioli. Snijd de halve ui in ringen en verkruimel de feta.
  5. Doe de mini pizza’s 15 minuten in de oven. Verdeel daarna de feta en ui op de mini pizza’s en laat het nog 5 minuten garen in de oven tot de mini pizza’s goudbruin zijn.
  6. Garneer de mini pizza’s met een takje rozemarijn. Recept en foto: Uit Paulines Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-griekse-mini-pizza-s

Laatste artikelen

Advocaat op je dessertkaart in de horeca

Advocaatlikeur is een romige, meestal gele likeur die voornamelijk is gemaakt van eidooiers, suiker, en een sterke alcoholische basis, vaak brandewijn of jeneverbessen. De...

Sinterklaas in de Horeca

De intocht van Sinterklaas in Nederland vindt elk jaar plaats op de tweede of derde zaterdag van november, afhankelijk van hoe de zaterdagen vallen....
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg