fbpx

HOW TO: Heerlijke aardappel preisoep

Je kunt haast met alle groenten wel een soep maken en door de aardappel toe te voegen geeft het een heerlijke volle en romige textuur aan de preisoep. Een heerlijk gerecht dat goed past bij het najaar.

Wat heb je nodig?
(4-6 personen)
– 300 gram aardappelen
– 1 dikke prei
– 1 teentje knoflook
– 2 tl mosterd
– 1 liter (kippen)bouillon
– Scheutje slagroom of kookroom
– Evt ijskruid  of peterselie om te garneren
– Peper en zout
– Olijfolie

Hoe maak je dit?
1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken van zo’n 3 x 3 cm. Was de aardappelen.
2. Was de prei en snijd deze in ringen. Je kunt de prei het beste eerst halveren, dan kun je hem goed schoonspoelen onder de kraan.
3. Hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote soeppan in wat olijfolie.
4. Voeg de mosterd en de prei toe en bak dit kort mee.
5. Voeg nu de aardappelen en de bouillon bij de prei. Ik gebruik zelf kippenbouillon omdat ik dat het lekkerste vind. Liever vega? Dan kan je uiteraard ook groentebouillon gebruiken.
6. Laat de aardappeltjes in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar koken. Ze zijn gaar als ze direct van je mes glijden, nadat je er in geprikt hebt.
7. Pureer de soep glad met een staafmixer.
8. Voeg een scheutje slagroom of kookroom (is minder vet) toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
9. Garneer de aardappel-preisoep eventueel met wat ijskruid of gehakte peterselie.

Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-heerlijke-aardappel-preisoep

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg