Wij krijgen geen genoeg van hummus en delen daarom graag dit recept met jullie. Het is ontzettend makkelijk klaar te maken en je gasten zullen er hartstikke blij van worden. Hummus verschijnt steeds vaker op de menukaart en dat is niet voor niks.
Wat heb je nodig?
1/2 pot (circa 230 gr) geroosterde paprika, uitgelekt
1/2 teentje knoflook
200 gr kikkererwten, uitgelekt
2 el tahin (sesampasta)
sap van 1/2 citroen
1/2 tl paprikapoeder
olijfolie extra vergine
zout
zwarte peper
Hoe maak je dit?
1. Snijd de geroosterde paprika en knoflook grof.
2. Meng paprika en knoflook met de kikkererwten (houd 1 eetlepel apart voor de garnering), tahin, citroensap, paprikapoeder en een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg eventueel extra olijfolie of een scheutje water toe tot de hummus romig genoeg is.
3. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep over in een bakje en bedruppel met olijfolie. Garneer met kikkererwten en een snufje paprikapoeder.
Recept en foto: Francesca Kookt