fbpx

HOW TO: Helder ijs maken

Om helder ijs te maken (mocht je geen machine hebben die dit doet), moet je eerst de snelheid waarmee het ijs bevriest vertragen. Om dit te bereiken kun je gewoon een kleine geïsoleerde koeler gebruiken die je in de vriezer zet. Alles in die koeler zal veel langzamer bevriezen, zodat luchtbellen de kans krijgen om te ontsnappen voordat ze in het ijs worden gevangen.

Volg deze instructies op om kristalheldere ijsblokjes te krijgen wanneer je maar wilt:

1. Zorg voor een geïsoleerde koeler die je in je vriezer kunt plaatsen.
2. Pak een paar plastic ijsblokvormen of een mal en zet ze in rijtjes.
3. Vul de koeler helemaal met water. Zet de koeler in de vriezer met het deksel open of verwijder het deksel.
4. Wacht tot het blok helemaal is bevroren. Verwijder de koeler en het ijsblok.
5. Zet het blok in een schone plastic emmer en laat het ongeveer een uurtje staan.
6. Zaag voorzichtig met een gekarteld mes een groef tussen de blokjes in de vormpjes. Tik met een hamer op de achterkant van het mes om het ijs voorzichtig te splijten. Als het begint te scheuren, dan moet je het nog wat langer laten staan.
7. Het ijs dat je eruit haalt zou bijna perfect glashelder moeten zijn.Als er toch wat troebeling is aan de bovenkant, dan kun je dat eraf snijden met een gekarteld mes.

Bron: EBS

https://social.tippr.nl/how-to-helder-ijs-maken

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg