Pasta doet het eigenlijk altijd wel goed, maar vaak nemen we toch iets anders omdat “we pasta ook wel thuis kunnen maken”. Maar vergeet niet dat je met pasta ook eindeloos kan variëren in je restaurant. Laat mensen kennis maken met een nieuwe combinatie of met een combinatie die ze normaal misschien niet zo snel zullen eten.
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
– 400 gr kippengehakt
– 30 gr panko
– 5 takjes verse tijm + extra om te garneren
– Geraspte schil van 1 citroen
– 400 gr linguine of andere lintpasta
– 250 gr kastanje champignons
– 150 gr oesterzwammen
– 250 gr paddestoelen melange
– 4 eidooiers
– 100 ml slagroom
– 150 gr Parmezaanse kaas + extra om te garneren
– Peper en zout
Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven)
2. Maak de balletjes door het kippengehakt, de panko, de blaadjes van de verse tijm, de geraspte citroenschil goed door elkaar te kneden. Voeg peper en een 1/2 theelepel zout toe. Kneed goed door. Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Zet ze even in de koelkast.
3. Meng in een kom de eidooiers samen met de slagroom en Parmezaanse kaas. Voeg ook hier wat peper en zout toe.
4. Bak de kipgehaktballetjes in wat olijfolie en boter mooi goudbruin. Haal ze uit de pan, bedek met wat aluminiumfolie en zet ze in de oven om door te garen, ongeveer 10-12 minuten.
5. Kook de pasta beetgaar in ruim flink gezouten water.
6. Snijd de champignons en paddestoelen in grove stukken. Kleintjes kun je heel laten. Wanneer de pasta bijna beetgaar is, bak je de paddestoelen met een beetje olijfolie in een koekenpan.
7. Giet de pasta af. Je moet nu snel handelen. Doe gelijk het slagroom mengsel erbij en roer goed door, de saus moet aan de pasta gaan hangen. Doe het deksel op de pan, pak de balletjes uit de oven. Verdeel de pasta, balletjes en paddestoelen over de borden. Garneer met nog wat verse Parmezaanse kaas en verse tijm.
Recept en foto: Uit Paulines Keuken