Je kunt de wereld havermout blijven ontdekken. Steeds komt er weer een nieuw gerecht opgedoken. Heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Zijn je gasten niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch serveren.
Wat heb je nodig voor de Italiaanse havermoutpap?
– 50 gram havermout
– 375 milliliter water
– een half groenten bouillonblokje
– een handje gekleurde cherry tomaatjes, gehalveerd
– een handje verse basilicum
– 1 theelepel basilicum olijfolie
– zout en peper naar smaak
Hoe maak je dit?
?1. Breng het water aan de kook en voeg de havermout en het halve bouillonblokje toe. Zet het vuur laag en laat de havermout zachtjes doorkoken voor 10-15 minuten tot het de gewenste structuur heeft.
2. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schep de pap in een bakje. Strooi wat basilicum olijfolie, verse basilicumblaadjes en gekleurde cherrytomaatjes over de havermoutpap.
Recept en foto: De Hippe Vegetariër