Met oog op de kerstvakantie maken veel mensen zich, naast het voorbereiden op de kerstdagen, klaar om op wintersport te gaan. Als er iets is wat niet mag missen voor het ultieme wintersport gevoel is het een lekker sterk jägertheetje! Oorspronkelijk maak je Jägerthee met een mix van zwarte thee lekkere sterke rum en kruiden. Maar eigenlijk is de kruidige drank Jägermeister minstens zo geschikt. Hier een lekker receptje voor een ultieme winterse Jägerthee.
Ingrediënten:
3 gram Ceylon thee
160 ml. water (Gefilterd)
2st. kaneelstokjes
2st kruidnagel
Paar venkelzaadjes
15 ml bruine rum
20 ml jägermeister op kamertemperatuur
Bereiding:
Weeg de thee af. Doe deze in een theepot waar ruimte is om te ontvouwen en smaak af te geven aan het water. Voeg de kruidnagel, kaneel, venkelzaad en steranijs er direct aan toe. Giet water (160ml) op 95 graden op de thee. Zet de timer op 3 minuten. Als de tijd verstreken is, zeef de thee in een kan. Doe de bruine rum in een groot, gehard, cocktail of wijnglas. Voeg daar de nog warme thee aan toe. Voeg als laatste de Jägermeister toe. Warm drinken is het allerlekkerst!
Bron: Favorflav & Crusio Thee