fbpx

HOW TO: Jambalayasoep

Misschien ken je het gerecht jambalaya wel. Het is een rijstgerecht met een mix van garnalen, gerookte worst of kip, groente en een smaakvol tomatenmengsel. Nu blijkt dat je er ook nog eens heel gemakkelijk soep van kunt maken! Door de rijke vulling is het een stevige maaltijdsoep en daardoor prima geschikt als avondmaaltijd.

Wat heb je nodig?
(voor een grote pan soep)
1 ui
4 teentjes knoflook
1 (rode) jalapeno
2 el tomatenpuree
2 el olijfolie
400 gr kipfilet
1,5 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1 stengel bleekselderij
3 paprika’s in verschillende kleuren
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
750 ml kippenbouillon
2 laurierblaadjes
2 tl gedroogde tijm
450 gr garnalen
1 citroen
200 gr basmatirijst
handje verse peterselie, fijngehakt
2 stengels lente ui, in dunne ringen

Hoe maak je dit?
1. Maal de ui, knoflook, jalapeno, tomatenpuree met een klein scheutje water in een keukenmachine of hakmolen tot een pasta.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoof- of soeppan en bak hierin de pasta een paar minuten aan. Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes en voeg toe aan de pan samen met paprikapoeder, cayennepeper, uienpoeder en knoflookpoeder. Bak dit mee tot de kip bruin is.
3. Snijd de bleekselderij en paprika in kleine blokjes. Laat 1 minuut meebakken met de kip.
4. Voeg dan de tomatenblokjes, warme bouillon, laurierblaadjes en tijm toe, laat dit 15 minuten pruttelen. Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe aan de soep. Proef en breng op smaak met citroensap.
6. Serveer de jambalayasoep in een grote kom met een schepje rijst en garneer met peterselie en lente-ui.

Recept en foto: Francesca Kookt

https://social.tippr.nl/how-to-jambalayasoep

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg