fbpx

HOW TO: Jouw eigen gebrouwen gemberbier

Ginger beer is upcoming in Nederland en België. Hij doet het steeds beter op de menukaart en de consument raakt steeds meer gecharmeerd van deze drank. Gemberbier koop je gewoon bij de groothandel of in de supermarkt, maar voor de echte doe-het-zelvers hebben we natuurlijk een leuk receptje klaarstaan:

Wat hebben we nodig (1 liter)
– 10 grote stukken (handgrootte) gember, ongeveer 2 kilo
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 citroen
– 500 gram suiker (optioneel)
– 1 verse zoete ananas
– Een handvol kruidnagels

Hoe maken we dit:
1. Maak de gember schoon door alle oneffenheden eraf te snijden en spoel de gember schoon. Snijd het vervolgens in stukken en doe dit in de blender. Vul dit aan met 200 ml water en mix tot alle stukjes fijngemalen zijn. Kook ondertussen een liter water.

2. Pak de teil en doe de geblenderde gember in de teil en doe het gekookte water erbij.

3. Laat het mengsel een nachtje trekken en twee nachten als je een echt pittige smaak wil hebben. Bij tijdgebrek kan je deze stap overslaan en de gember persen in een centrifuge of slowjuicer

4. Zeef na een á twee dagen het gembermengsel en pers het sap extra goed uit de zeef. Doe het restant in een emmer of teil. Pers de citroenen uit en doe dit erbij. Proef of het zuur genoeg is. Doe ook de vanille suiker en eventueel de normale suiker erbij. Proef of je het zoet genoeg vindt en doe er naar smaak nog wat suiker bij als dat nodig is.

5. Roer alles goed door, was de kruidnagels en doe die er ook bij.

6. Doe de ananas nu in de juicer of blender (juicer is beter) en voeg het sap toe.

7. Meng alles en laat dit nog een nachtje intrekken in de koelkast.

Recept: This Girl Can Cook / Foto: Man Made DIY

https://social.tippr.nl/how-to-jouw-eigen-gebrouwen-gemberbier

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg