Zo’n kaasfondue past natuurlijk fantastisch bij het goede weer. Hoog tijd om daarom een aantal recepten te delen met heerlijke kaasfondues. Met vandaag in de hoofdrol: kaasfondue met mozzarella
Wat heb je nodig?
– 230 g roomkaas, op kamertemperatuur
– 110 g gerookte mozzarella
– 110 g Provolone
– 50 g geraspte parmezaan
– 230 g zure room
– ½ el gedroogde tijm
– ½ el Italiaanse kruiden
– ¼ el chilivlokken
– Zout en peper
– 1 tomaat, in blokjes
– 1 el peterselie, fijngehakt
Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celcius.
2. Doe de roomkaas, de mozzarella, provolonekaas, zure room, thijm, Italiaanse kruiden en de chilivlokken in een grote kom. Roer tot het een geheel is. Breng op smaak met zout en peper.
3. Doe het kaasmengsel in een kleine, ovenvaste pan of schaal. Zet zo’n 20-25 minuten in de oven tot er zich bubbels in de kaas vormen.
4. Garneer met de tomaat en peterselie en serveer met stokbrood.
Fotografie door Jon Boulton, recept via Delish.