fbpx

HOW TO: Kleurrijke dahl

Dahl is ontzettend lekker! Het is gezond, het is kleurrijk en smaakt onwijs goed. Velen van jullie zullen dit misschien nog nooit gegeten hebben. Vandaar dat wij dit recept met jullie delen, want dahl wil je zeker een keer proeven en waarschijnlijk ook serveren! Een feest op het bord.

Wat heb je nodig?
– 200 gram rode linzen
– 1 kleine ui, gesneden
– 3 teentjes knoflook, geperst
– 1 eetlepel gember, geraspt
– 1 theelepel komijnzaad of komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– flinke snuf cayennepeper
– 1 klein blikje kokosmelk (270 ml)
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/4 – 1/2 eetlepel zout, naar smaak
– handje verse koriander, gesneden
– handje kokossnipper, geroosterd
– gekookte rijst voor 3-4 personen

Hoe maak je dit?
1. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de ui voor 15 minuten. Roer tussendoor paar keer goed door zodat de uien niet aanbranden.
3. Bak de knoflook en gember voor 1 minuut mee.
4. Voeg het komijnzaad, kurkuma en cayenne toe en bak nog eens 1 minuut.
5. Schenk de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en breng langzaam aan de kook.
6. Roer de gekookte linzen door de tomaat-kokossaus en breng op smaak met zout.
7. Serveer de dahl met rijst, verse koriander en kokossnippers.

Foto en recept: De Groene Meisjes

https://social.tippr.nl/how-to-kleurrijke-dahl

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg