Dahl is ontzettend lekker! Het is gezond, het is kleurrijk en smaakt onwijs goed. Velen van jullie zullen dit misschien nog nooit gegeten hebben. Vandaar dat wij dit recept met jullie delen, want dahl wil je zeker een keer proeven en waarschijnlijk ook serveren! Een feest op het bord.
Wat heb je nodig?
– 200 gram rode linzen
– 1 kleine ui, gesneden
– 3 teentjes knoflook, geperst
– 1 eetlepel gember, geraspt
– 1 theelepel komijnzaad of komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– flinke snuf cayennepeper
– 1 klein blikje kokosmelk (270 ml)
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/4 – 1/2 eetlepel zout, naar smaak
– handje verse koriander, gesneden
– handje kokossnipper, geroosterd
– gekookte rijst voor 3-4 personen
Hoe maak je dit?
1. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de ui voor 15 minuten. Roer tussendoor paar keer goed door zodat de uien niet aanbranden.
3. Bak de knoflook en gember voor 1 minuut mee.
4. Voeg het komijnzaad, kurkuma en cayenne toe en bak nog eens 1 minuut.
5. Schenk de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en breng langzaam aan de kook.
6. Roer de gekookte linzen door de tomaat-kokossaus en breng op smaak met zout.
7. Serveer de dahl met rijst, verse koriander en kokossnippers.
Foto en recept: De Groene Meisjes