fbpx

HOW TO: Kokosijs

Science says, ijs als ontbijt maakt slimmer. Dit lijkt enkel een goed excuus om je dag met een frisse icecreambowl te beginnen, maar Yoshihiko Koga (professor aan Tokyo’s Kyorin University) suggereert dat wanneer je ijs als ontbijt eet het niet alleen je alertheid verbetert, maar ook je mentale prestaties flink opkrikt. Tijd dus voor een makkelijk en healthy homemade icecream recept!

Ingrediënten:
– Twee blikjes kokosmelk (gebruik geen light versie, dan is het ijs niet romig genoeg)
– Vier grote lepels kokosrasp of het vruchtvlees van een halve kokosnoot
– Twee theelepeltjes vanille extract
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– Toppings naar keuze

Bereiding:
Zet de blikjes kokosmelk minstens vijf uur (omgekeerd!) in je koelkast. Zo komt de room los van het water. Schep de room uit de blikjes in de blender en zet deze aan. Voeg vervolgens, lepel voor lepel, het overige kokoswater toe. Wanneer alles goed gemengd is, doe je de suiker en vanille extract erbij. Lepeltje kaneel erbij is ook erg lekker. Proef of de mix goed smaakt en giet ‘m vervolgens in je ijsmaker. Zet deze aan en volg de instructies van je ijsmaker. Voeg in de laatste vijf minuten de kokosrasp erbij, en klaar!

Bron: Linda

https://social.tippr.nl/how-to-kokosijs

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg