fbpx

HOW TO: Kruidige kaasfondue met pancetta en ui

Zo’n kaasfondue past natuurlijk fantastisch bij het goede weer. Hoog tijd om daarom een aantal recepten te delen met heerlijke kaasfondues. Met vandaag in de hoofdrol: kaasfondue met pancetta en ui!

Wat heb je nodig?
– 115 g dik gesneden pancetta
– 1 rode ui, gesneden
– 1 el komijn, gemalen
– Zout en peper
– 450 Goudse kaas
– 2 el bloem
– 180 ml droge Riesling

Hoe maak je dit?
1. Bak de pancetta in een middelgrote pan op middelhoog vuur en bak, onder af en toe roeren, in ongeveer 8 minuten krokant. Haal de pancetta met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.?
2. Giet al het vet op één eetlepel na uit de pan. Voeg de gesneden ui toe, dek de pan af met een deksel en bak ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur tot de ui zacht is. Voeg twee eetlepels water toe en bak zo’n vijf minuten langer tot de ui lichtjes bruin ziet. Roer de komijn er doorheen en breng op smaak met zout en peper.?
3. Doe de kaas samen met de bloem in een kom. Breng de wijn zachtjes aan de kook op middelhoof vuur. Voeg telkens een handvol kaas toe en roer tot elke dosis is gesmolten voordat je een nieuwe toevoegt. Laat het geheel vervolgens onder constant roeren zo’n twee minuten doorkoken tot het romig is. Roer de pancetta en de helft van de ui er doorheen en voeg een ruime hoeveelheid peper toe. Laat de rest van de ui op het mengsel rusten en serveer met bijvoorbeeld warme pretzels, roggebrood of groente op zuur.

Fotografie door Quentin Bacon, recept via Delish.

https://social.tippr.nl/how-to-kruidige-kaasfondue-met-pancetta-en-ui

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg