Als dit toch geen plaatje is, dan weten wij het ook niet meer. Heerlijke, glutenvrije (!) kwarkwafels belegd met verse aardbeien. Verras je gasten met dit heerlijke, frisse ontbijt. Een feest om te zien en een groter feest om op te eten.
Wat heb je nodig?
(voor 8 wafels)
– 150 gr kwark + extra om te garneren
– 2 eieren
– 60 gr boekweitmeel
– 1 tl bakpoeder
– 100 gr aardbeien
– 2 el aardbeienjam
– Snuf zout
– Bakspray om je wafelijzer mee in te vetten
Hoe maak je dit?
1. Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
2. Doe ze in een steelpannetje met 2 el aardbeienjam en een klein scheutje water.
3. Verwarm de aardbeien op een laag vuur totdat ze er lekker glanzend uitzien.
4. Mix de kwark en de eieren met een garde door elkaar.
5. Voeg het boekweitmeel, het bakpoeder en een snuf zout toe en klop dit tot een egaal beslag.
6. Vet je wafelijzer in met een bakspray. Heb je geen wafelijzer, dan zou je eventueel ook pannenkoekjes van dit beslag kunnen bakken.
7. Verdeel een flinke lepel van het beslag over het wafelijzer. Bak de kwarkwafels aan weerszijden goudbruin. Ga net zolang door totdat al het beslag op is.
8. Serveer de kwarkwafels met een lepel kwark en verdeel de geglaceerde aardbeien daar overheen.
9. Serveer meteen.
Recept en foto: Uit Paulines Keuken