fbpx

HOW TO: Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne…. Hmm… Het blijft toch altijd een ultiem geniet momentje als je een goede lasagne op je bord hebt. Zo denken niet alleen wij, maar ook je gasten natuurlijk! Lees snel verder voor een lasagne recept met spinazie en ricotta.

Wat heb je nodig?
– 12 lasagnebladen
– olijfolie
– 20 g boter
– 2 knoflooktenen, fijngehakt
– 1/2theelepel nootmuskaat
– 1 kg verse spinazie (of
– 450 g uit de diepvries)
– 450 g ricotta
– 200 g geraspte Parmezaanse kaas, plus 3 eetlepels voor de bechamelsaus
– fleur de sel & peper
– 600 ml bechamelsaus
– Extra: ovenschaal van 40 x 20 cm

Hoe maak je dit?
Verwarm in een braadpan 2 eetlepels olijfolie met de boter. Voeg
de knoflook en de nootmuskaat toe. Laat 2 minuten kleur krijgen
en doe dan de spinazie erbij. Laat deze tot de helft slinken en
daarna afkoelen. Druk met je handen het meeste kookvocht uit de
spinazie. Hak de spinazie fijn, doe in een kom en voeg de ricotta
en 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met een
snufje fleur de sel en een snufje peper. Meng goed door elkaar.
Roer 3 eetlepels Parmezaanse kaas door de bechamelsaus.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet 1 theelepel olijfolie op de
bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar.
Wissel dan de volgende laagjes af: spinazie-ricottamengsel,
lasagnebladen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en
eindig met een laagje bechamelsaus. Bestrooi met de resterende
Parmezaanse kaas en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

Recept: Sandra Mahut
Uitgever kookboek: Becht’s Uitgevers-Maatschappij, H.J.W
Foto: Elle Eten

https://social.tippr.nl/how-to-lasagne-met-spinazie-en-ricotta

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg