fbpx

HOW TO: Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne…. Hmm… Het blijft toch altijd een ultiem geniet momentje als je een goede lasagne op je bord hebt. Zo denken niet alleen wij, maar ook je gasten natuurlijk! Lees snel verder voor een lasagne recept met spinazie en ricotta.

Wat heb je nodig?
– 12 lasagnebladen
– olijfolie
– 20 g boter
– 2 knoflooktenen, fijngehakt
– 1/2theelepel nootmuskaat
– 1 kg verse spinazie (of
– 450 g uit de diepvries)
– 450 g ricotta
– 200 g geraspte Parmezaanse kaas, plus 3 eetlepels voor de bechamelsaus
– fleur de sel & peper
– 600 ml bechamelsaus
– Extra: ovenschaal van 40 x 20 cm

Hoe maak je dit?
Verwarm in een braadpan 2 eetlepels olijfolie met de boter. Voeg
de knoflook en de nootmuskaat toe. Laat 2 minuten kleur krijgen
en doe dan de spinazie erbij. Laat deze tot de helft slinken en
daarna afkoelen. Druk met je handen het meeste kookvocht uit de
spinazie. Hak de spinazie fijn, doe in een kom en voeg de ricotta
en 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met een
snufje fleur de sel en een snufje peper. Meng goed door elkaar.
Roer 3 eetlepels Parmezaanse kaas door de bechamelsaus.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet 1 theelepel olijfolie op de
bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar.
Wissel dan de volgende laagjes af: spinazie-ricottamengsel,
lasagnebladen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en
eindig met een laagje bechamelsaus. Bestrooi met de resterende
Parmezaanse kaas en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

Recept: Sandra Mahut
Uitgever kookboek: Becht’s Uitgevers-Maatschappij, H.J.W
Foto: Elle Eten

https://social.tippr.nl/how-to-lasagne-met-spinazie-en-ricotta

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg