fbpx

HOW TO: Loyale linzenchili

We naderen de winter en als we zien wat dat doet voor de menukaart vinden wij dat helemaal niet erg! De zomerse gerechten maken plaats voor de winterse gerechten en zo ook voor deze loyale linzenchili.

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)?

Voor de bowl:
– 250 gram puy- of belugalinzen
– 1 el kokos- of olijfolie
– 5-7 sjalotjes, fijngehakt
– 4 tenen knoflook, met 1 tl zout fijngehakt tot een pasta
– 1½ tl komijnpoeder
– 1 tl kurkumapoeder
– 1 tl kaneel
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl korianderpoeder
– 1 rode paprika, gehalveerd, zonder zaadjes, fijngehakt
– 1-2 rode pepertjes, zonder zaadjes, fijngehakt
– 2 tomaten, fijngehakt
– 400 g flespompoen, gekookt en in kleine stukjes
– 1 el tahin
– 1 el honing of agavesiroop
– 400 ml kokosmelk
– sap van 1 limoen
– 3 el (glutenvrije) sojasaus
– 2 el extra vierge olijfolie
– peper en zout

Voor de yoghurtsaus: 
– 200 g yoghurt of veganistische yoghurt (sojayoghurt of kokosyoghurt)
– 1 tl honing of agavesiroop
– een scheutje extra vierge olijfolie

Voor de komkommersalade:
– ½ komkommer, in linten
– 4 el rijstazijn

Voor erbij:
– verse koriander
– pikante saus, zoals sriracha
– gekookte bruine rijst of ander volkorengraan
– partjes limoen

Hoe maak je dit??
1. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze af, laat ze uitlekken en zet ze opzij.

2. Verhit een koekenpan met de olie op middelhoog vuur en bak de sjalotjes tot ze glazig zijn. Doe er de knoflook, specerijen, paprika, pepertjes en tomaten bij, en bak ze een paar minuten op middellaag vuur.

3. Roer de linzen, pompoen, tahin en honing door het mengsel in de koekenpan, giet er de kokosmelk bij, roer goed en laat de chili terwijl je regelmatig roert 5 minuten op middellaag vuur pruttelen. Giet er zo nodig een scheutje water bij, voeg het limoensap en de sojasaus toe en blijf nog een paar minuten roeren.

4. Proef, breng de chili met peper en zout op smaak en zet de pan van het vuur.

5. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus. Maak de komkommersalade door de geschaafde linten met de rijstazijn aan te maken.

6. Sprenkel wat extra vierge olijfolie bij de chili en strooi er de gehakte koriander over.

7. Zet de koele yoghurtsaus, de komkommersalade, pikante saus, rijst en limoen apart op tafel.

https://social.tippr.nl/how-to-loyale-linzenchili

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg