fbpx

HOW TO: makreel fileren

Serveer eens vaker makreel! Makreel is letterlijk een goede vangst, want hij zit vol goede vetten en is heel gezond. Omdat hij van zichzelf zoveel smaak heeft, heeft makreel verder niet zoveel nodig. Een makreel blijft niet lang goed, vandaar dat je hem vaak gerookt koopt. Vers is hij misschien nog wel lekkerder, maar het fileren blijft toch altijd een dingetje. Veel van jullie weten al hoe je moet fileren, maar voor sommigen is het nog onbekend of blijft het lastig. Hieronder leggen wij in 10 stappen uit hoe je de makreel goed kunt fileren. Oefening baart kunst en scheelt op den duur ook heel veel tijd.

Stap 1:
Zet het fileermes schuin achter de vin en snijd in één beweging de kop eraf.

Stap 2:
Snijd de buikholte (schoongemaakt door de visboer) verder open tot de staart.

Stap 3:
Draai de vis en snijd langs de ruggengraat van kop tot staart.

Stap 4:
Begin bij de staart. Haal het fileermes horizontaal en met lange bewegingen zo vlak mogelijk over de graat.

Stap 5:
Ga door tot de kop, totdat de hele filet los is. Snijd vervolgens de tweede filet in zijn geheel los.

Stap 6:
Snijd beide filets bij, zodat het er netjes uitziet. Leg ze vervolgens met de velkant op het bord en strooi er een laag grof zeezout overheen. Laat de makreel nu 20 minuten op een koele plek staan. Dit maakt hem namelijk steviger en zorgt ervoor dat de volgende stap een stuk makkelijker gaat.

Stap 7:
Spoel de filet af met koud water en dep ze vervolgens droog met wat keukenpapier. Je kunt nu de laatste graatjes met een pincet verwijderen en de vis marineren hoe jij dit wilt.

Stap 8:
Serveer je de makreel rauw? Zorg dat wel dat het vel er af is. Smaakt toch iets beter.. Het vel haal je er het makkelijkste af na het marineren. Trek simpelweg het vel een beetje omhoog totdat het loskomt. Houdt dan de filet vast en trek het vel verder los.

Mocht het na deze tips nog niet lukken, dan hebben wij ook nog lekkere receptjes met bief 😉

https://social.tippr.nl/how-to-makreel-fileren

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg