Matcha is niet meer weg te denken en we houden ervan dat er steeds meer creaties worden gemaakt. Milkshakes zijn sowieso al niet te weerstaan, maar als er ook nog eens een gezonde variant van op de menukaart staat staan we al helemaal te springen om oneindig veel milkshakes drinken?
Wat hebben we nodig?
100 ml ongezoete amandelmelk (een andere ongezoete plantaardige melk kan ook, zoals soja of haver)
2 bolletjes soja-ijs (kokosijs is ook lekker in combinatie met matcha!)
een snufje zout
1/4 theelepel vanille extract
1 theelepel matchapoeder + een beetje voor de garnering
Hoe maken we dit?
1. Meng eerst de matcha met de melk. Dit zou je het beste met een matchaklopper kunnen doen, maar met een garde kan ook.
2. Doe alle ingrediënten in de blender en laat draaien tot het een mooi en luchtig geheel is.
3. Voeg eventueel naar smaak meer matcha toe – een theelepel is om mee te beginnen, maar misschien vind je een aanweziger matchasmaak lekkerder.
4. Garneer de milkshake met wat extra matchapoeder en serveer in een groot glas met een rietje.
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!
Foto en recept: De Groene Meisjes