fbpx

HOW TO: Melk opschuimen

Opschuimen als een professional. Dat zou wel mooi meegenomen zijn. Melk die goed is opgeschuimd is cruciaal voor bijvoorbeeld een heerlijke cappuccino. Hieronder in een paar stappen aangegeven hoe je het beste melk op kunt schuimen:

Gebruik volle melk die goed gekoeld is. Vul de melkkan tot net onder het tuitje en positioneer de gaatjes van het stoompijpje net onder de melkrand

Houd het pijpje schuin, in de richting van de kan. Niet té schuin want dan krijg je te veel bellen.

Zet de stoompijp volle bak aan en houd de kan uiteraard stil. Zorg ervoor dat er een mooie draaikolk ontstaat in de kan.

Als de melk ongeveer 20 graden is beweeg je de kan een klein beetje omhoog zodat er geen lucht meer in de melk komt. Zorg ervoor dat de draaikolk goed blijft draaien en dat de melk wordt opgewarmd tot 65 graden.

Haal tenslotte de kan naar beneden, maak de stoompijp schoon en blaas hem uit. Was de melk daarna in de kan rond zodat het schuim goed gaat glanzen.

Schenk wat schuim weg om de eerste koffie in te kunnen schenken. Schenk daarna het schuim terug in de kan. Wals goed en schenk de tweede koffie uit.

Bron: Esther Maasdam

https://social.tippr.nl/how-to-melk-opschuimen

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg