fbpx

HOW TO: Melk opschuimen

Opschuimen als een professional. Dat zou wel mooi meegenomen zijn. Melk die goed is opgeschuimd is cruciaal voor bijvoorbeeld een heerlijke cappuccino. Hieronder in een paar stappen aangegeven hoe je het beste melk op kunt schuimen:

Gebruik volle melk die goed gekoeld is. Vul de melkkan tot net onder het tuitje en positioneer de gaatjes van het stoompijpje net onder de melkrand

Houd het pijpje schuin, in de richting van de kan. Niet té schuin want dan krijg je te veel bellen.

Zet de stoompijp volle bak aan en houd de kan uiteraard stil. Zorg ervoor dat er een mooie draaikolk ontstaat in de kan.

Als de melk ongeveer 20 graden is beweeg je de kan een klein beetje omhoog zodat er geen lucht meer in de melk komt. Zorg ervoor dat de draaikolk goed blijft draaien en dat de melk wordt opgewarmd tot 65 graden.

Haal tenslotte de kan naar beneden, maak de stoompijp schoon en blaas hem uit. Was de melk daarna in de kan rond zodat het schuim goed gaat glanzen.

Schenk wat schuim weg om de eerste koffie in te kunnen schenken. Schenk daarna het schuim terug in de kan. Wals goed en schenk de tweede koffie uit.

Bron: Esther Maasdam

https://social.tippr.nl/how-to-melk-opschuimen

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg