De r zit weer in de maand en dat betekent dat we weer flink mosselen kunnen serveren (en eten..). Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met mosselen, wat resulteert in dit heerlijke recept: mosselen in Japans bier.
Wat heb je nodig?
(4 personen)
Olie
2 kg mosselen (panklaar), gewassen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 el geraspte gember
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
½ rood pepertje, zaadjes verwijderd, in reepjes
1 flesje Japans bier (toko)
4 el Japanse sojasaus
2 el fijngehakte koriander
Hoe maak je dit?
1. Fruit in een ruime pan ui, gember, paprika en pepertje 2 min in hete olie.
2. Voeg de mosselen en het bier toe. Dek af en breng op hoog vuur aan de kook.
3. Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat afgedekt kort zachtjes koken tot de schelpen open zijn.
4. Voeg sojasaus en koriander toe. Lekker met brood of een kommetje rijst.
Bron: Elle Eten