fbpx

HOW TO: Mosselen in Japans bier

De r zit weer in de maand en dat betekent dat we weer flink mosselen kunnen serveren (en eten..). Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met mosselen, wat resulteert in dit heerlijke recept: mosselen in Japans bier.

Wat heb je nodig?
(4 personen)
Olie
2 kg mosselen (panklaar), gewassen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 el geraspte gember
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
½ rood pepertje, zaadjes verwijderd, in reepjes
1 flesje Japans bier (toko)
4 el Japanse sojasaus
2 el fijngehakte koriander

Hoe maak je dit?
1. Fruit in een ruime pan ui, gember, paprika en pepertje 2 min in hete olie.

2. Voeg de mosselen en het bier toe. Dek af en breng op hoog vuur aan de kook.

3. Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat afgedekt kort zachtjes koken tot de schelpen open zijn.

4. Voeg sojasaus en koriander toe. Lekker met brood of een kommetje rijst.

Bron: Elle Eten

https://social.tippr.nl/how-to-mosselen-in-japans-bier

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg