Het is weer tijd voor mosselen! Niet alleen lekker om te eten, maar ook nog eens heel gezellig. Gasten kunnen met een aantal man aan tafel zitten, mosselen eten en ook nog eens genieten van goede frieten. Perfect!
Ingrediënten:
– 1 kg schoongemaakte mosselen (gooi open schelpen weg)
– klein glas witte wijn
– 25 g boter, gesmolten
– 1 grote teen knoflook, geperst
– bosje peterselie, gehakt
– handvol broodkruim
– citroen
Bereidingswijze:
1. Verhit de mosselen en wijn in een grote pan met deksel. Kook ze 1 tot 3 minuten met de deksel op de pan totdat ze opengaan. Gooi na 3 minuten de ongeopende schelpen weg en laat de goede even afkoelen.
2. Meng de boter, knoflook en peterselie en mix het met het broodkruim. Zet de grill op medium tot hoog.
3. Leg de schelpen met de mossel omhoog in een grillpan en bestrooi ze met het kruimmengsel.
4. Gril 4 tot 5 minuten totdat er een goudbruin korstje ontstaat. Serveer met partjes citroen en heerlijke frieten