De herfst is er weer en dat betekent dat de menukaart weer aangepast kan worden op een nieuw seizoen. Tijd om weer creatief te zijn en gasten te verblijden met heerlijke, herfstachtige recepten.
Wat heb je nodig?
(8 personen)
8 parelhoenbouten (of 2 parelhoenders in stukken)
50 g boter
40 g gedroogde morieljes
2 tenen knoflook, fijngehakt
150 ml witte port
250 ml crème fraîche
2 el kervel, fijngehakt
zout, versgemalen peper
Extra:
2 ruime braadpannen
Hoe maak je dit?
Bestrooi de bouten rondom met zout en peper, Verhit de boter in de braadpannen en braad de bouten rondom aan. Laat afgedekt op laag vuur 40 min stoven. Week de morieljes 20 min in 300 ml water. Bewaar het weekvocht en spoel de morieljes schoon onder koud stromend water zodat zand en grind worden verwijderd. Zeef het weekvocht door een schone theedoek of 1 laag keukenpapier boven een kom.
Schep de bouten uit de pan en bak de knoflook in het bakvet. Voeg het weekvocht en de port toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg crème fraîche en morieljes toe en leg de bouten erbij. Laat nog 5-10 min zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en strooi de kervel erover. Lekker met aardappelpuree.
Recept en foto: ELLE Eten