Een simpel, maar heerlijk gerecht dat het altijd goed doet op de menukaart. Deze pasta met parmezaanse kaas slaat de plank nooit mis!
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
300 gr spaghetti
2 teentjes knoflook
0,5 chilipeper (of een hele als je van pittig houdt)
75 gr Parmezaanse kaas
25 gr roomboter
2 kopjes kookvocht
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Hoe maak je dit?
Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Let op, gooi het kookvocht niet weg.
Hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de gekookte spaghetti en de roomboter bij de knoflook.
Voeg nu de Parmezaanse kaas en 2 kopjes kookvocht toe en meng de spaghetti goed door elkaar. Het is de bedoeling dat er door het kookvocht een sausje ontstaat.
Breng de pasta met Parmezaanse kaas verder op smaak met wat peper en zout en garneer met wat vers gehakte peterselie.
Serveer meteen.
Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken