fbpx

HOW TO: Pavlova met frambozen

Is dit een droom dessert? Misschien wel… Niet alleen de looks van dit dessert zullen de gasten achterover laten vallen, maar ook de smaken: zoet, knapperig en chewy eiwitschuim met luchtig geklopte room en verse frambozen. Do we need to say more?

Wat heb je nodig?
(4 personen)
90 gr eiwit
150 gr basterdsuiker
2 tl maizena
2 tl witte azijn
125 ml slagroom
1 el suiker
80 gr verse frambozen
4 el lemoncurd (recept)
30 gr pistachenootjes

Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius (hetelucht).

2. Maak de kom en de garde van je keukenmachine vetvrij met een beetje citroensap. Klop het eiwit tot half stijve pieken in de kom van je keukenmachine. Voeg de basterdsuiker beetje bij beetje toe

3. Klop het eiwit vervolgens tot hele stijve pieken.

4. Spatel de maizena en de witte azijn door het eiwit.

5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de meringue in 4 hoopjes over de bakplaat.

6. Droog de mini pavlova 60 minuten in de oven op 120 graden. Laat de pavlova vervolgens in de oven afkoelen met de deur op een kier.

7. Klop in de tussentijd de slagroom met 1 el suiker stijf en hak de pistachenootjes grof.

8. Vlak voor het serveren ga je de mini pavlova opbouwen.

9. Verdeel de room over de afgekoelde pavlova’s. Verdeel wat frambozen over de room. Garneer de mini pavlova met een lepel lemoncurd. Maak het af met een paar gehakte pistachenootjes.

10. Serveer meteen.

Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-pavlova-met-frambozen

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg