fbpx

HOW TO: Pavlova met frambozen

Is dit een droom dessert? Misschien wel… Niet alleen de looks van dit dessert zullen de gasten achterover laten vallen, maar ook de smaken: zoet, knapperig en chewy eiwitschuim met luchtig geklopte room en verse frambozen. Do we need to say more?

Wat heb je nodig?
(4 personen)
90 gr eiwit
150 gr basterdsuiker
2 tl maizena
2 tl witte azijn
125 ml slagroom
1 el suiker
80 gr verse frambozen
4 el lemoncurd (recept)
30 gr pistachenootjes

Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius (hetelucht).

2. Maak de kom en de garde van je keukenmachine vetvrij met een beetje citroensap. Klop het eiwit tot half stijve pieken in de kom van je keukenmachine. Voeg de basterdsuiker beetje bij beetje toe

3. Klop het eiwit vervolgens tot hele stijve pieken.

4. Spatel de maizena en de witte azijn door het eiwit.

5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de meringue in 4 hoopjes over de bakplaat.

6. Droog de mini pavlova 60 minuten in de oven op 120 graden. Laat de pavlova vervolgens in de oven afkoelen met de deur op een kier.

7. Klop in de tussentijd de slagroom met 1 el suiker stijf en hak de pistachenootjes grof.

8. Vlak voor het serveren ga je de mini pavlova opbouwen.

9. Verdeel de room over de afgekoelde pavlova’s. Verdeel wat frambozen over de room. Garneer de mini pavlova met een lepel lemoncurd. Maak het af met een paar gehakte pistachenootjes.

10. Serveer meteen.

Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-pavlova-met-frambozen

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg