fbpx

HOW TO: Peanut butter fudge brownies

Een brownie op zijn tijd maakt vrijwel ieder mens een beetje gelukkiger. Soms willen gasten niet meteen een heel broodje eten, maar willen ze liever iets kleins wat snel op is. Nou, makkelijk toch? Dan zorgen we gewoon dat er brownies verkocht worden!

Wat heb je nodig?
Voor de brownies
* 175 gram ongezoute boter
* 300 gram lichtbruine kristalsuiker
* 75 gram cacao poeder
* 2 theelepels vanille extract
* 175 gram gebroken donkere chocolade
* 2 eieren
* 50 gram bloem
* 25 gram gehakte geroosterde pinda’s

Voor de fudge
* 400 gram gecondenseerde melk
* 250 fijn gesneden donkere chocolade
* 200 gram pindakaas zonder stukjes

Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Voeg de boter, suiker, cacao en 50 gram van de donkere chocolade in een pannetje bij elkaar. Verwarm op een laag pitje, laat de mix smelten en roer goed door tot de boter en chocola zijn gesmolten. Doe het mengsel daarna in een kom, voeg het vanille extract en de eieren een voor een toe en voeg daarna de bloem erbij. Vul een rechthoekige bakvorm met het mengsel en bak het voor 25 a 30 minuten.

2. Controleer met een satéprikker of de brownie goed is. Als er plakkerige kruimels aanzitten als je het er in het midden insteekt, is het goed. Laat de vorm afkoelen. Doe daarna alle ingrediënten voor de fudge bij elkaar in een hittebestendige schaal en leg de schaal boven een pannetje waar een klein beetje pruttelend water in zit. Blijf het mengsel roeren tot het volledig glad en verwarmd is en verspreid dan het mengsel over de afgekoelde brownie.

3. Laat dan het geheel voor 2 uur koelen tot de fudge klaar is. Smelt daarna nog 100 gram donkere chocolade in een hitte bestendige kom op dezelfde manier als de fudge. Laat het afkoelen en giet het daarna over de brownies.

4. Strooi daarna de pinda’s over de chocolade. De 25 gram overgebleven chocolade kan je ook smelten of als stukjes over het geheel heen sprenkelen.

Bron: FEMFEM

https://social.tippr.nl/how-to-peanut-butter-fudge-brownies

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg