fbpx

HOW TO: Pittige knoflook ramen

Wat heb je nodig?
– 1,8 l kippenbouillon
– 4 porties ramennoedels

Pittige knoflookpasta
– 100 ml olie
– 6 teentjes knoflook, fijngeraspt
– 50 ml sesamolie
– 3 el gefermenteerde chilibonenpasta (toban jiang)
– 2 el Japanse sesampasta (neri goma) of tahin
– 1,5 el rijstazijn
– 3 el geroosterd sesamzaad

Topping
– 3 eetlepels chiliolie
– 120 g verse taugé
– 300 g gekookte kip
– 6 bosuitjes, fijngesneden
– 6-7 eetlepels grofgehakte koriander
– 2 zachtgekookte eieren
– 4 el geroosterd zwart sesamzaad, gevijzeld

Hoe maak je dit?
1. Maak eerst de knoflookpasta. Verhit de olie tot ongeveer 130 °C. Voeg de knoflook toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. De knoflook wordt eerst zacht en glazig, daarna bruin tot goudbruin. Neem de pan van het vuur en voeg de sesamolie, chilibonenpasta, sesampasta en rijstazijn toe. Doe het sesamzaad erbij en roer tot een grove pasta.

2. Breng water met zout aan de kook voor de noedels. Warm de bouillon op in een pan.

3. Verwarm vier kommen met heet water, zodat de bouillon en noedels lang warm blijven in de kommen. Giet voor het serveren het water eruit.

4. Verhit een koekenpan of wok met olie tot deze goed heet is. Bak de taugé op hoog vuur zodat de scheuten snel flink kleur krijgen. Doe de taugé in een kom.

5. Verdeel de kip in kleine stukken en warm ze op in de koekenpan met de chiliolie.

6. Schep een beetje bouillon in de kommen en roer door elke kom 2 eetlepels knoflookpasta. Vul aan met meer bouillon.

7. Kook de noedels ongeveer 45 seconden in ruim kokend water. Bij voorkeur in een noedelzeef of andere zeef om de noedels er snel uit te kunnen halen als ze klaar zijn. Het is secondewerk om ze precies goed gaar te krijgen. Laat ze uitlekken en doe de noedels in de kommen bouillon.

8. Garneer met de kip, taugé, bosui, koriander, gehalveerde eieren en sesamzaad.

Recept: Kookboek Ramen
Auteur: Tove Nilsson
Fotografie: Roland Persson

https://social.tippr.nl/how-to-pittige-knoflook-ramen

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg