Waarom dit gerecht zo lekker is? Omdat het allemaal lekkere smaken uit de Thaise keuken heeft, terwijl het helemaal niet ingewikkeld is om te maken. Wij kunnen het niet over ons hart verkrijgen om dit gerecht niet met jullie te delen.
voor de frietjes:
– een paar zoete aardappels (hangt van de grootte af, maar ik hanteer twee per persoon)
– 1 eetlepel kokosolie
– sambal naar smaak (let er goed op dat je vegan sambal gebruikt, zonder trassi)
voor de toppings:
– rode kool
– een handje gehakte cashewnoten
– verse munt naar smaak
– een dun gesneden rode peper
– partjes avocado
– een partje limoen
voor de dipsaus:
– 1 rijpe mango
– 1/4 cup kokosmelk
– het sap van 1 limoen
– een halve theelepel kurkuma(poeder)
– een snufje zout
Hoe maak je dit?
1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Smelt de kokosolie en meng met de sambal.
2. Snijd de aardappels in reepjes, leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat en smeer ze in met het kokos-sambalmengsel.
3. Bak de frietjes 30 minuten in de oven.
4. Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten bij elkaar in de blender te doen en te laten draaien tot je een gladde massa hebt. Proef tussendoor. Te zoet? Voeg wat meer kurkuma en limoen toe. Te zuur? Een snufje zout wil helpen.
5. Snijd de rode kool in reepjes, de avocado in partjes, de peper in dunne ringetjes. Hak de cashewnoten, versnipper de muntblaadjes.
6. Haal de frietjes uit de oven, ‘versier’ het geheel met de toppings en met een bakje dipsaus on the side. Extra lekker: besprenkel het geheel met een heel klein beetje (een partje) limoensap.
Foto en recept: De Groene Meisjes