fbpx

HOW TO: Pompoen met honing en kruiden

Met Kerstmis in aantocht kunnen we langzaam al gaan zoeken naar heerlijke gerechten om te bereiden. Niet alleen voor familie, maar ook voor de gasten natuurlijk. Wij vonden dit heerlijke recept en weten haast zeker dat je gasten er ook van zullen genieten!

Wat heb je nodig?
– 1½ kg pompoen
– 80 g gezouten roomboter
– ½ tl kaneel
– ¼ tl nootmuskaat
– 1 kruidnagel, verkruimeld
– ½ tl korianderzaad
– 100 g vloeibare honing

Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven voor op 180ºc. Was de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken (laat de schil zitten). Smelt de boter en voeg kruiden en honing toe.
2. Leg de pompoenstukken op de bakplaat van de oven, met de schil naar beneden. Giet het botermengsel erover en zet ca 40 min in de oven.
3. Laat de pompoen konfijten tot hij glazig wordt. Lekker met gebraden kip.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/how-to-pompoen-met-honing-en-kruiden

Laatste artikelen

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...

Shiso in de Horeca?

Wat is Shiso?Shiso, ook wel bekend als Perilla, is een aromatisch kruid dat afkomstig is uit Azië en veel wordt gebruikt in de Japanse,...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg