Heerlijk als voorgerecht of als gerecht op de borrelkaart. Deze portobello’s zijn waanzinnig lekker en toveren zeker een lach op het gezicht van je gasten. Wat hebben je nodig (4 personen):
- 4 portobello’ s
- 100 g cherrytomaatjes
- 7 g basilicum
- 1 el balsamicocrème Ingrediënten Mozzarella:
- 40 g cashewnoten (geweekt in water voor 2 uur + 1 nacht in de vriezer)
- 150 g water – 15 g tapiocazetmeel
- 1 el edelgist vlokken
- 1 tl citroensap
- ½ tl zout
- 1 snufje witte peper
- 1 snufje knoflookpoeder
Hoe maken we dit:
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Leg de portobello’ s op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats in de oven voor 15 minuten.
- Maak ondertussen de “mozzarella”. Mix alle ingrediënten voor de mozzarella in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
- Verhit een sauspan op middelhoog vuur. Giet vervolgens het mengsel in de pan. Kook voor 4-5 minuten en blijf constant roeren totdat je een kleverige mozzarellasaus krijgt.
- Haal de portobello’s uit de oven. Halveer de cherrytomaatjes. Beleg de portobello’s met de helft van de cherrytomaatjes en verdeel de mozzarella over de portobello’s. Top af met de overige cherrytomaatjes.
- Plaats de portobello’s nogmaals voor 7 minuten in de oven. Serveer met verse basilicumblaadjes en balsamicocrème.
Foto en recept credits: The Green Happiness