fbpx

HOW TO: Pulled beef taco’s

Streetfood is hip, lekker en traditioneel. Het wordt tegenwoordig juist gewaardeerd om terug te gaan naar de roots. Simplicity is more. Er is juist helemaal niks mis mee om terug te gaan naar de oorsprong van de gerechten. Neem bijvoorbeeld deze pulled beef taco’s.

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo sukadelappen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
300 ml bouillon
1 el bloem
2 tl komijn
0,5 tl chipotle
2 tl oregano
Zout
Roomboter en olie om te bakken

Toppings
8 wraps of taco’s
3 avocado’s
125 ml zure room
1 x recept salsasaus
Handje peterselie

Hoe maak je dit?
1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Fruit dit aan in wat boter en olijfolie.
3. Verdeel het vlees in 4 stukken. Waarschijnlijk heeft je slager dit al voor je gedaan. Breng ze op smaak met wat peper en zout en bestuif ze met iets bloem. Braad de sukadelappen op een hoog vuur rondom aan. De bruine kleur geeft extra smaak aan je pulled beef.
4. Schuif het vlees en de uien naar een kant van de pan en voeg de tomatenpuree en de specerijen toe. Verhit deze kort. Hierdoor versterken de smaken en ontzuurt de tomatenpuree.
5. Voeg de bouillon toe en laat de sukade op een zacht vuur (met de deksel op de pan) in ongeveer 2 uur gaar stoven. Breng de stoof extra op smaak met zout en eventueel wat extra chipotle.
6. Trek de stukken vlees uit elkaar met een vork. Gaat dit nog moeizaam, dan is je vlees nog niet gaar genoeg. Hier komt ook de naam pulled beef vandaan.
7. Verwarm je taco’s kort in een droge koekenpan.
8. Verdeel de pulled beef over de taco’s.
9. Snijd de avocado in reepjes en verdeel deze over de taco’s.
10. Garneer iedere pulled beef taco met een lepel zure room en wat gehakte peterselie.
11. Serveer de taco’s met homemade salsasaus en een schijfje limoen voor extra frisheid.

Foto en recept: Uit Paulines Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-pulled-beef-taco-s

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg