Red velvet latte is al een hit in het buitenland, in New York spot je ‘m bijvoorbeeld regelmatig in hippe koffietentjes. Het wordt dus tijd dat dit fotogenieke bakje koffie ook hier op de menukaarten komt te staan.
Wat heb je nodig?
1/1.5 eetlepel rode bietensap (voorkeur) of 1/2 kleine rode biet
200 ml amandelmelk
1 shot espresso
Paar druppeltjes vanille-extract
1 flinke eetlepel kokosslagroom (blik kokosmelk minimaal 1 dag in de koelkast laten staan, afgieten en het dikke deel opkloppen)
Kokosbloesemsuiker (of gewone suiker als je dat in huis hebt)
Eventueel: cacao
Tip: voeg wat cacao toe aan de red velvet latte voor een lekkere chocolade smaak. De kleur wordt hierdoor alleen wel wat donkerder/minder rood, maar de smaak is extra lekker!
Hoe maak je dit?
1. Mix de rodebietensap met de amandelmelk óf doe de halve rode biet in een blender en mix dit samen met de amandelmelk tot een mooi roze en glad mengsel. Je kunt er naar kleur/smaak eventueel extra melk of biet toevoegen, en een paar druppeltjes vanille-extract.
2. Warm het geheel op in een pannetje en voeg daarna de espresso toe en naar smaak eventueel een beetje kokosbloesemsuiker en cacao (eerst een theelepel, proef en voeg eventueel meer toe). Klop in de tussentijd de kokosroom op, met een scheutje honing of kokosbloesemsuiker.
3. Giet het mengsel in een glas. Niet te vol, want houd ruimte voor een flinke toef (kokos)slagroom.
Recept en foto: Cotton and Cream