Zo nu en dan plaatsen wij graag recepten om horeca professionals te kunnen inspireren. Samenwerken staat bij ons hoog in het vaandel en wat is nu beter dan het uitwisselen van heerlijke recepten.
Recept voor 4 personen
Benodigdheden:
– 400 gram risotto
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1,5 liter groentebouillon
– 100 gram tuinerwten
– 150 gram gerookt spek
– 200 gram tomaten
– 250ml droge witte wijn
– 40 gram bosui
Bereidingswijze:
1. Snipper de ui en snijd de knoflook. Laat dit even fruiten. Maak ondertussen de bouillon.
2. Voeg de risotto toe en laat het een beetje glazig worden
3. Blus af met witte wijn
4. Voeg nu steeds een kopje bouillon toe totdat het zacht begint te worden
5. Snijd het gerookt spek in blokjes en bak ze in een andere pan
6. Snijd de tomaten in half, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster ze voor 8 minuten op 200 graden
7. Snijd de bosui in kleine stukjes
8. Zodra de tomaten klaar zijn mag je alles bij de risotto doen
9. Houd een beetje bosui over voor garnering