Ach, die borrelplank mag zo nu en dan wel eens een kleine upgrade krijgen met wat extra hapjes. Neem bijvoorbeeld de rode bieten tzatziki. Heerlijk met pitabrood!
Wat heb je nodig?
1 gekookte rode biet
150 gr Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
Peper en zout
Scheutje olijfolie
2 takjes dille
Hoe maak je dit?
1. Rasp de gekookte rode biet fijn en laat dit uitlekken. Met wat keukenpapier kan je goed het vocht verwijderen.
2. Voeg de Griekse yoghurt toe aan de rode biet.
3. Hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan de yoghurt. Meng alles door elkaar.
4. Breng de bieten tzatziki op smaak met peper en zout, wat olijfolie en verse dille.
5. Serveer de tzatziki met pitabrood of flatbread. Ook is het lekker om er stukjes komkommer in te dippen.
Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken