fbpx

HOW TO: Romige bloemkoolsoep met croutons

Je kunt haast met alle groenten wel een soep maken en door de geitenkaas toe te voegen geeft het een heerlijke volle en romige textuur aan de bloemkoolsoep. Een heerlijk gerecht dat goed past bij het najaar.

Wat heb je nodig?
(4 personen)
– 1 ui, fijngesneden
– 1 teen knoflook, in plakjes
– 1 el olijfolie
– 3 takjes tijm, + extra als garnituur
– 500 gr bloemkool roosjes, 8 roosjes apart houden
– Beetje extra olie eventueel
– 3 aardappels in stukken
– 600 ml melk
– 200 ml groentebouillon
– 1/2 tl zout
– 100 gr verse geitenkaas

Topping
– 1/2 ciabatta in blokjes
– 2 el olijfolie
– 4 plakjes ontbijtspek
– 4 takjes verse tijm
– Zout en peper naar smaak

Hoe maak je dit?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Gebruik een grote pan met een dikke bodem. Doe de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook samen met de blaadjes van 3 takjes verse tijm.
3. Doe de bloemkoolroosjes en aardappels in de pan en bak op laag vuur ongeveer 5 minuten mee. Voeg wanneer nodig nog een beetje olijfolie toe. Houd een aantal bloemkoolroosjes apart voor de garnering.
4. Voeg de melk en de groentebouillon toe. En laat alles op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
5. Doe de olie in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de blokjes ciabatta en de overgebleven bloemkoolroosjes toe en schep om zodat alles een laagje olijfolie heeft.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de ciabatta blokjes, de bloemkoolroosjes, de takjes tijm en de plakjes ontbijtspek op. Zet voor 20 minuutjes in de oven tot dat de croutons mooi knapperig en licht bruin zijn.
7. Voeg de geitenkaas toe en pureer de soep mooi glad. Breng op smaak met flink wat peper en nog wat zout.
8. Verdeel de romige bloemkoolsoep over soepkommen en garneer met de croutons, spek en geroosterde bloemkoolroosjes en wat verse tijm.

Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-romige-bloemkoolsoep-met-croutons

Laatste artikelen

Altijd perfect voorbereid met

Jordy’s Keuken Tijd- of kokstekort? Laat Jordy’s Keuken voor jou werken. Jordy’s Keuken biedt jou de broodnodige extra handjes voor in de keuken. Bidfood geeft...

Wij denken mee over wijn

Bidfood Altijd al de perfecte wijnkaart willen hebben? De wijnexperts van Bidfood staan graag voor je klaar. Voor elke horecazaak gaan ze graag de uitdagingen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg