fbpx

HOW TO: Salade van gerookte eend, peer en vijgen

Wat heb je nodig?
(4 personen)
– 1 tl dijonmosterd
– tl grove mosterd
– 50 ml appelciderazijn
– 1 tl vloeibare honing
– extra vergine olijfolie
– rode ui
– 1 rode of groene peer
– 150 g gare puylinzen
– 2 gerookte eendenborsten
– 4 grote rijpe vijgen
– 12 walnoten
– 1 bosje waterkers

Hoe maak je dit?
1. Doe beide soorten mosterd samen met de appelazijn, honing en 100 ml extra vergine olijfolie in een kom en meng goed. Breng op smaak met flink wat zout en peper.

2. Pel de ui, verwijder het klokhuis uit de peer en snijd ze in dunne parten. Doe ze dan samen met de linzen in een grote kom, giet de mosterddressing erover, schep om en laat 10 minuten staan.

3. Snijd intussen de gerookte eendenborsten in plakjes, snijd de vijgen in vieren en hak de walnoten in grove stukjes.

4. Schep vlak voor het serveren de waterkers door de salade en verdeel hem over vier borden. Leg de plakjes eendenborst erop, gevolgd door de vijgen en walnoten en serveer meteen.

https://social.tippr.nl/how-to-salade-van-gerookte-eend-peer-en-vijgen

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg