fbpx

HOW TO: Sandwich met framboos ijs

Je ziet elke dag recepten voorbij komen, maar af en toe komt er eentje voorbij waarvan je haast van je stoel valt. Met deze keer in de hoofdrol: een sandwich met framboos ijs. Wij hebben het recept voor dit onwijs lekkere dessert, snack, voorgerecht, hoofdgerecht, etc. Het is zo lekker, dat het niet uitmaakt wanneer je het eet; als je het maar eet.

Ingrediënten framboos ijs
– 450 gram gepureerde frambozen (gemaakt in de blender)
– 360 ml slagroom
– 360 ml half-om-half melk
– 1/2 vanillestokje
– 200 gram suiker
– 5 eieren (alleen eiwit)
– 1 eetlepel frambozen siroop

Bereidingswijze ijs:
1. Klop het eiwit en zet het aan de kant
2. Voeg de slagroom, melk en suiker toe in een sauspan en voeg de inhoud van het vanille stokje toe. Zet het vuur aan maar laat het niet koken
3. Voeg ongeveer 60 ml uit de sauspan toe aan het eiwit en klop het goed. Voeg vervolgens, al kloppende, 120 ml extra toe.
4. Voeg de mix van ei en saus toe aan de pan met saus, laat het koken terwijl je constant roert op laag vuur totdat het dikker wordt.
5. Zodra het een custard is geworden doe je alles in een kom en voeg je de frambozen puree en siroop toe totdat het volledig gemengd is.
6. Vries het in voor minimaal vier uur.
7. Laat na het vriezen de ijsmachine zijn werk doen volgens de instructies op het apparaat.
8. Haal er bolletjes uit en stop ze tussen twee heerlijke, zelfgebakken koekjes.

https://social.tippr.nl/how-to-sandwich-met-framboos-ijs

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg