Je ziet elke dag recepten voorbij komen, maar af en toe komt er eentje voorbij waarvan je haast van je stoel valt. Met deze keer in de hoofdrol: een sandwich met framboos ijs. Wij hebben het recept voor dit onwijs lekkere dessert, snack, voorgerecht, hoofdgerecht, etc. Het is zo lekker, dat het niet uitmaakt wanneer je het eet; als je het maar eet.
Ingrediënten framboos ijs
– 450 gram gepureerde frambozen (gemaakt in de blender)
– 360 ml slagroom
– 360 ml half-om-half melk
– 1/2 vanillestokje
– 200 gram suiker
– 5 eieren (alleen eiwit)
– 1 eetlepel frambozen siroop
Bereidingswijze ijs:
1. Klop het eiwit en zet het aan de kant
2. Voeg de slagroom, melk en suiker toe in een sauspan en voeg de inhoud van het vanille stokje toe. Zet het vuur aan maar laat het niet koken
3. Voeg ongeveer 60 ml uit de sauspan toe aan het eiwit en klop het goed. Voeg vervolgens, al kloppende, 120 ml extra toe.
4. Voeg de mix van ei en saus toe aan de pan met saus, laat het koken terwijl je constant roert op laag vuur totdat het dikker wordt.
5. Zodra het een custard is geworden doe je alles in een kom en voeg je de frambozen puree en siroop toe totdat het volledig gemengd is.
6. Vries het in voor minimaal vier uur.
7. Laat na het vriezen de ijsmachine zijn werk doen volgens de instructies op het apparaat.
8. Haal er bolletjes uit en stop ze tussen twee heerlijke, zelfgebakken koekjes.