fbpx

HOW TO: Sorbet met slagroom van rozen

Dit dessert is simpel om te maken, maar smaakt verassend genoeg erg complex. Het is kruidig, zoet, fris en creamy in één. Niets maakt een zomerse dag meer perfect dan een heerlijke, frisse sorbet. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke sorbet voor acht personen:

Wat hebben we nodig:
– 230 ml water
– 200 gram suiker
– 450 gram rabarber, gesneden
– 2 eetlepels limoensap
– 2 eetlepels mais siroop
– 2 eetlepels gin
– 110 ml slagroom
– 4 tot 8 druppels rozenwater
– 2 eetlepels kristalsuiker

Hoe maken we dit:
Sorbet
1. Doe de suiker en het water in een sauspan en verwarm dit op middelhoog vuur. Roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de rabarber toe en roer totdat de rabarber langzaam uit elkaar valt, ongeveer 10 minuten.
2. Doe het vervolgens voorzichtig in een blender en blend het helemaal glas. Voeg het limoensap en de mais siroop toe en laat het koelen.
3. Voor het roeren voeg je de gin toe en vervolgens stop je het in de ijsmachine.

De rozencreme:
1. klop de slagroom totdat hij zacht is en voeg de suiker toe, gevolg door het rozenwater (één druppel per keer) totdat het op gewenste smaak is.

Klaar!!

Foto credit: James Ransom

https://social.tippr.nl/how-to-sorbet-met-slagroom-van-rozen

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg