fbpx

HOW TO: Steak tartare met kwartelei

Steak tartare is altijd weer een genot. Een ware klassieker die – mits hij goed bereid is – nooit teleurstelt. Net als een hoop klassiekers kun je er ook een leuke twist aan geven. Zo ook bij deze steak tartare van restaurant South of Houston in Den Haag.

Wat heb je nodig?
– 320 g runderhaas
– 45 g ketchup
– 22 g mayonaise (hellmans)
– 20 g Dijonmosterd
– 7 g worchester saus
– 8 g gehakte kappertjes
– 16 g gesnipperde sjalot
– 3 g witte peper uit de molen
– 3 g zout
– 4 g gehakte krulpeterselie
– 4 kwarteleitjes
– Tabasco naar smaak

Hoe maak je dit?
1. Snijd de runderhaas in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe ze in een kom. Voeg de ketchup, mayonaise, mosterd en worchestersaus toe en meng dit tot een homogene massa.

2. Voeg vervolgens de sjalot, kappertjes en gehakte peterselie toe en meng dit kort door het vlees. Breng het op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat tabasco toe voor wat pit.

3. Portioneer in porties van 90 gram en dresseer in een steker.

4. Verwijder van het kwarteleitje de bolle kant en scheid hiervan het eiwit, plaats de dooier terug in de schaal en garneer hiermee het vlees.

Recept: restaurant South of Houston / Foto: Elle Eten

https://social.tippr.nl/how-to-steak-tartare-met-kwartelei

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg