De bao buns zijn tegenwoordig steeds vaker op de menukaarten te vinden. Helemaal niet erg vinden wij. Het is juist leuk om te zien dat er meer geëxperimenteerd worden met andere keukens. Dit recept van de steamed buns met ketjap kip mocht daarom niet uitblijven.
Wat heb je nodig?
(voor 6 stuks)
– 2 kipfilets
– 1 teentje knoflook
– 0,5 chilipeper
– 1 cm gember
– 3 el ketjap
– Klein scheutje olie
– 6 buns
– Koriander en sesamzaad voor de garnering
Salade
– 75 gr worteljulienne
– 50 gr gesneden rode kool
– 10 cm komkommer in reepjes
– 2 el sushi azijn
– Peper en zout
Hoe maak je dit?
1. Hak de knoflook , de gember en de chilipeper fijn. Meng deze ingredienten met de ketjap en voeg een klein scheutje olie toe. Dit is de marinade voor de kip.
2. Marineer de kipfilets in de ketjap marinade. Minimaal een half uur, maar hoe langer je marineert, des te lekkerder het wordt. Je kan het ook een nachtje in de koelkast laten staan.
3. Grill de kip gaar in een grillpan en snijd de filets in repen.
4. Stoom de buns in 10 minuten gaar op een stukje bakpapier in een stoommand.
5. Maak in de tussentijd de salade klaar. Meng de wortel, rode kool en komkommer door elkaar. Breng dit op smaak met de sushi azijn en wat peper en zout.
6. Vul de steamed bun met de salade en leg daarop een paar reepjes kip.
7. Garneer de buns met wat koriander en sesamsaad. Serveer met chilisaus.
Recept en foto: Uit Paulines Keuken