Mexicaanse gerechten zijn terug van weggeweest en daar zijn wij in ieder geval heel erg blij om. Een goed gevulde en heerlijk smakende taco maakt ieders dag weer goed. En zo ook de gasten.
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
1/2 ananas
1 el appelazijn
mespuntje zout
300 gr kippendijfilet
zout en peper
1 el boter
1 el olie
1 el honing
1 tl paprikapoeder
1 tl Chinese 5 kruidenpoeder (te koop bij de supermarkt)
160 gr rode kidneybonen (blikje)
Pak taco’s
5 snack komkommers
100 gr gemengde sla
Een flinke hand verse koriander
4 bosuitjes, in ringetjes
Chilivlokken om te garneren
Hoe maak je dit?
1. Schil de ananas en snijd hem heel dun. Ik heb daar een mandoline voor gebruikt. Doe in een kommetje samen met appelazijn en een mespuntje zout. Zet even apart.
2. Dep de kippendijen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Doe in een koekenpan olie en boter. Voeg wanneer er belletjes in de boter ontstaan de kip toe en bak rondom mooi goudbruin. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en trek daarna met een vork de kip uitelkaar (of snijd in reepjes).
3. Maak de pan niet schoon, maar voeg de honing, paprikapoeder en chinese kruidenpoeder toe aan het bakvet van de kip en meng tot dat er een sausje ontstaat. Voeg de kip toe, schep goed om en bak, ongeveer 4-5 minuten, tot dat de honing gaat karameliseren. Voeg dan nog even kort de kidney bonen toe.
4. Verwarm de taco schelpen zoals op de verpakking staat. Snijd ondertussen de komkommer in dunne linten (met mandoline of fijnschiller).
5. Vul dan elke taco met wat sla, de ananas, komkommer, kip en bonen mengsel. Bestrooi met wat chilivlokken, verse koriander en ringetjes bosui. (Of zet alle ingrediënten in mooie kommetjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn eigen taco’s kan vullen)
Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken