fbpx

HOW TO: Teriyaki kip sushi bowl

De sushibowls zijn niet weg te slaan bij de gasten en deze trend zal zeker nog wel een tijdje aan gaan houden. De bowls zijn gezond, vullend en bovenal een genot voor het oog.

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
400 gr sushirijst
4 el rijstazijn
4 el wittewijnazijn
65 gr suiker
Mespunt zout
1 komkommer
2 avocado’s
350 gr kippendijfilet
400 gr broccoli
500 gr baby paksoi (shanghai paksoi)/of gewone paksoi
1 teen knoflook, in plakjes
1 steranijs
150 ml kippenbouillon
320 gr (zijn 2 blikjes) edamame boontjes
Sesamzaad

voor de teriyaki saus
50 ml sojasaus
50 ml water
2 tl bruine suiker
1 teen knoflook, in plakjes
10 gr gember, geraspt
2 tl maizena
2 tl sesamolie

Hoe maak je dit?
Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Verdeel de rijst over een brede schaal en laat afkoelen. Zet een steelpannetje met de rijstazijn, wittewijnazijn, een mespunt zout en de suiker op laag vuur en roer tot dat de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen en meng door de sushirijst.

Giet de edamame boontjes af. Snijd de komkommer in mooie dunne plakken (in de lengte) zodat je linten krijgt. Ik doe dat met een mandoline, kan ook met een fijnsnijder.

Doe alle ingrediënten voor de teriyakisaus in een steelpannetje behalve de sesamolie en maizena. Verwarm op laag vuur en laat al roerende de suiker oplossen. Roer in een kommetje de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg dan toe aan de saus. Dit maakt de teriyaki saus dikker. Roer goed en kook zachtjes voor 5 minuten. Laat de saus een beetje afkoelen en voeg de sesamolie toe. Besmeer de kippendijfilet goed met de teriyakisaus. Bak de kip in een koekenpan op half hoog vuur voor 8 minuten, keer regelmatig. Controleer of ze gaar zijn. Haal uit de pan, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Snijd de broccoli in roosjes. Wanneer je een grote paksoi hebt snijd hem dan in parten, de kleintjes kun je heel gebruiken. Doe ze samen met wat olie en de plakjes knoflook in een flinke koekenpan. Wok de groenten 4 minuten, voeg dan de bouillon en steranijs toe, draai het vuur laag en laat nog 4 minuten zachtjes koken. Wanneer je graag je groenten zachter eet, wok ze dan iets langer.

Snijd de kip in mooie plakjes.

Verdeel de sushirijst over de kommen. Verdeel de Teriyaki kip over de kommen. Snijd de avocado’s in dunne plakjes. Leg de broccoli, paksoi, komkommerlinten en stukjes avocado in de kommen. Bestrooi met de edamame boontjes en garneer met het sesamzaad.

Recept en foto: Uit Paulines Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-teriyaki-kip-sushi-bowl

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg