fbpx

HOW TO: Thaise mosselen

De r zit weer in de maand en dat betekent dat we weer flink mosselen kunnen serveren (en eten..). Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met mosselen, wat resulteert in dit heerlijke recept: Thaise mosselen

Wat heb je nodig?
2 kg mosselen
2 el Thaise rode curry pasta
400 ml kokosmelk
2 sjalotjes, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijngesneden
bosje koriander
1 tl vissaus
1 tl honing
Optioneel
1 verse rode peper
citroen in partjes
100 gram gekookte noodles

Hoe maak je dit?
1. Fruit in een grote soeppan of mosselman de sjalotjes en bak na een paar minuten de knoflook mee. Voeg de kokosmelk, currypasta, vissaus en honing toe, roer goed door en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. 

2. Maak je mosselen goed schoon onder koud water. Mosselen die open blijven staan gooi je weg. Je houdt zo alleen dichte mosselen over. Voeg de mosselen toe aan de kokosmelk en doe het deksel op de pan. Kook de mosselen zachtjes in 5 minuten gaar. Verwarm eventueel in de laatste minuut wat noodles mee. Als de mosselen geopend zijn, zijn ze klaar.

3. Serveer de mosselen met als topping wat verse koriander, rode peper en een partje citroen.

Bron: Elle Eten

https://social.tippr.nl/how-to-thaise-mosselen-2

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Aangezien elke cashewappel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg