Mosselen worden zo nu en dan in een nieuw jasje gestoken. Niet altijd een even lekker jasje, maar er wordt toch wat mee geëxperimenteerd. Wij hebben – denken wij – misschien wel een erg lekker jasje gevonden. Hieronder het recept voor Thaise mosselen met kokosmelk, gember en koriander.
Wat heb je nodig:
– 2 kilo mosselen
– 1 flinke bos koriander
– 1 grote witte ui
– 3 grote tenen knoflook
– 1 rode peper
– Stuk gember van ongeveer 5 centimeter
– 1 stengel citroengras (in 2 stukken)
– Vissaus
– 200 milliliter kokosmelk (of een half blikje)
– Brood
Hoe maak je het:
1. Was de mosselen in licht gezouten water en kijk even of ze alive zijn. Gooi alle dode en kapotte mosselen uiteraard meteen eventjes weg. Bewaar de mosselen in koud water of een kom totdat je ze gaat koken.
2. Snijd de steeltjes van de bos koriander. Leg de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn. Snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook in plakjes, hak de rode peper fijn, rasp de gember en kneus het citroengras. Verwarm vervolgens een grote pan op middelhoog vuur.
3. Giet een paar eetlepels olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en de steeltjes van de koriander. Kruid met peper en zout en voeg de gember, citroengras en rode peper toe zodra de ui doorzichtig begint te worden. Bak nog even mee en voeg dan de (afgegoten) mosselen toe.
4. Bak de mosselen vervolgens ophoog vuur totdat het merendeel van deze beauties open staat. Voeg dan een scheutje vissaus toe samen met de kokosmelk. Roer goed om en laat op laag vuur onder af en toe roeren nog zo’n vijf à tien minuten staan. Hak ondertussen de koriander grof en roer door de mosselen.
5. Serveer de mosselen in de ‘saus’, samen met wat brood en eventueel frietjes.
Bron van dit lekkere receptje: Culy