Lekker eten wilt niet per se zeggen dat ingewikkeld eten is. En het hoeft ook niet te betekenen dat er een zevengangendiner hoeft te worden gekookt. Toch? Het mag wel, maar het hoeft niet. Deze tostini’s zijn onwijs lekker en makkelijk om te maken.
Wat heb je nodig?
– ciabattabrood
– pijnboompitten
voor de kruidenboter:
– 100 gram plantaardige boter op kamertemperatuur (of maak je eigen)
– 1 theelepel citroensap
– rasp van een halve citroen
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
– 1 eetlepel verse salie, fijngehakt
– 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
– verse peper (en zout als je ongezouten boter gebruikt)
voor de paddenstoelen mix:
– 200 gram paddenstoelen (kastanjechampignons, shii-take en oesterzwammen)
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel tijm
– scheutje wijn
– zout en peper
Hoe maak je dit?
1. Bak de ciabatta af volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Mix alle ingrediënten voor de kruidenboter en zet in de koelkast.
3. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 minuten. Voeg de tijm toe en bak nog eens 2 minuten. Schenk de wijn erbij en laat dit koken totdat het vocht weg is. Breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd de ciabatta in plakken, besmeer met kruidenboter en top af met de gebakken paddenstoelen, pijnboompitten en verse basilicum.
Recept en foto: De Groene Meisjes