fbpx

HOW TO: Vegan risotto met groene asperges

De vraag naar veganistische gerechten en restaurants wordt steeds groter. Alle soorten gerechten worden nu vegan-proof gemaakt, waaronder ook deze heerlijke risotto van de Groene Meisjes.

Vanwege de stijgende vraag naar vegan food, delen wij graag dit heerlijke recept met jullie.

Wat hebben we nodig (4 porties)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, versnipperd
  • 3 knoflookteentjes, fijn gesneden of geperst
  • een bakje kastanjechampignons
  • een bosje verse salie
  • een bosje tijm
  • 200 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml droge witte wijn (huismerkwijn/zo goedkoop mogelijk)
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • een bosje groene asperges
  • 2 citroenen
  • peper en zout naar smaak

Hoe maken we dit:

  1. Bak de champignons apart in een klein koekenpannetje, met een scheutje olijfolie, salieblaadjes van 2 takjes, peper en zout. Gewoon op een middelhoog vuurtje.
  2. Pak een pannetje waar je de groene asperges in ongeveer 10 minuten beetgaar kookt. Giet af als ze klaar zijn en leg de asperges even aan de kant.
  3. Zet een grote (risotto) pan op een medium vuurtje. Voeg de sjalotjes en gesnipperde knoflook toe met een scheut olijfolie en laat rustig fruiten. Voeg de risotto toe en laat deze ook even kort fruiten. Na een paar minuten kan je beginnen met het toevoegen van de groentebouillon. Gebruik een scheplepel en voeg 2 á 3 lepels per ongeveer 5 minuten toe.
  4. Voeg aan het einde de edelgistvlokken toe en laat deze nog even kort meekoken. Breng de risotto op smaak met zout, peper en citroen. Voeg toe of laat weg waar nodig!
  5. Serveer de risotto op een mooi bord met de asperges, champignons en een handje verse peterselie. Laat je niet afschrikken door de “vegan stempel” want dit smaakt heerlijk!

Recept en foto: De Groene Meisjes Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/how-to-vegan-risotto-met-groene-asperges

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg