fbpx

HOW TO: Visstoofpotje in tien stappen

Het begint kouder te worden en in de wintermaanden kunnen stoofpotjes echt niet achterblijven. Kunnen geserveerd worden aan één gast, maar het leukste is natuurlijk om een stoofpotje te serveren dat de gasten kunnen delen. Super gezellig en super lekker!

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
1 ui
2 teentjes knoflook
4. st ansjovis
400 gr zalm
400 gr heilbot
800 gr mosselen
10 gamba’s
Scheutje witte wijn
600 gr tomatenblokjes (uit blik)
100 ml visbouillon
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Hoe maak je dit?
1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan in iets olijfolie.

2. Voeg de ansjovis toe en bak deze mee. Blus het geheel af met een scheutje witte wijn.

3. Voeg de tomatenblokjes en de visbouillon toe. Zou je meer bouillon toevoegen dan krijg je als het ware een vissoep, dat kan dus ook. Laat het zachtjes pruttelen terwijl je de vis gereed maakt.

4. Maak de mosselen schoon en verwijder kapotte en openstaande schelpen. Maak ook de garnalen schoon, ik heb de kop en de staart eraan gelaten, maar wel het darmkanaal verwijderd. Je kunt dit ook aan je visboer vragen. Snijd de zalm en de heilbot in stukken van ongeveer 3 x 3 cm.

5. Leg de zalm en de heilbot als eerste in de pan. Deze stoof je in ongeveer 4 minuten gaar in de tomatensaus.

6. Voeg dan de gamba’s en de mosselen toe en hussel het geheel voorzicht om.

7. Zet de deksel op de pan en laat het vissttoofpotje een minuut of 3 zachtjes garen.

8. De stoof is klaar als de mosselen openstaan, de gamba’s mooie roze zijn en de heilbot en de zalm gaar zijn.

9. Breng het vissttoofpotje op smaak met wat peper, zout en wat fijngehakte peterselie.

10. Serveer met brood, rijst of pasta.

Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-visstoofpotje-in-tien-stappen

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg