Het najaar leent zich ontzettend goed om weer heerlijke, herfstige soepen te bereiden. Met vandaag in de hoofdrol: wortelsoep met spekjes, geitenkaas en tijm. Heerlijk!
Wat heb je nodig?
(4 personen)
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, in plakjes
– 2 el olijfolie
– 500 gr wortels in stukjes
– 750 ml kippenbouillon
– 150 gr spekreepjes
– 4 takjes verse tijm
– 125 gr verse geitenkaas
– peper en zout naar smaak
Hoe maak je dit?
1. Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten.
2. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes. Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
3. Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig. En verkruimel de geitenkaas.
4. Pureer de soep mooi glad. Breng op smaak met peper en zout. Schep in kommen en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover.
Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken