fbpx

HOW TO: Zalmschotel met artisjok

Een lekker stuk zalm maakt gasten altijd blij. Al helemaal als je het combineert met artisjok en heerlijke aardappelen uit de oven. Ideale eetcafé maaltijd.

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
– 500 g nieuwe aardappels, gehalveerd
– 285 g artisjokken uit pot
– 2 Zalmfilets
– sap van ½ citroen
– Handvol basilicumblaadjes, gehakt
– Koriander
– Limoen

Hoe maak je dit?
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappels over een bakplaat, schep ze om met 2 eetlepels olie van het vocht van de artisjokken en rooster ze 15 minuten in de oven.

2 Giet de artisjokken af en doe ze bij de aardappels. Leg de zalmfilets erop, knijp het citroensap en limoensap erboven uit en bestrooi ze met zout, peper en koriander. Rooster 15 minuten, of tot de zalm gaar is. Bestrooi de aardappels en vis met de gehakte basilicumblaadjes, serveer en geef er partjes citroen bij en strooi er nog wat koriander overheen.

Bron: Jamie Oliver

https://social.tippr.nl/how-to-zalmschotel-met-artisjok

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg