fbpx

HOW TO: Zelf granola maken

Granola is een combinatie van haver, noten en zaden die je roostert in de oven. Je kunt er alle kanten mee op en dat maakt het zo leuk om te variëren.

Wat heb je nodig?
– 150gr havervlokken
– 75gr hazelnoten
– 75gr amandelen
– 75gr gepofte quinoa
– 50gr lijnzaad
– 4el vloeibare honing
– 3el gesmolten kokosolie
– 1 volle tl (gerookte) kaneel
– 1 flinke snuf kardemom
– na het roosteren voeg je nog rozijnen en frambozen toe.

Hoe maak je dit?
1. Dit alles gooi je bij elkaar in een bak en meng je goed. Vervolgens schep je het op een met bakpapier bekleed bakblik en schuif je ‘m 15-25 minuten in de oven op 175 graden. Schep het tussentijds altijd 2 keer door, zodat alle kanten gelijkmatig geroosterd worden. ?
2. Na het afkoelen komen de laatste stappen. Voeg er gedroogd fruit aan toe naar smaak. Dat kunnen rozijnen, cranberries, abrikozen en pruimen zijn. Maar ook bijvoorbeeld gedroogde stukjes banaan, ananas, mango of ander tropisch fruit. ?
3. Pak een grote weckpot en schep hier je granola in over. Als het goed is kun je hier zo’n 1 tot 2 weken mee verder en daarna is het weer tijd voor een nieuwe batch.

Bron: Francesca kookt

https://social.tippr.nl/how-to-zelf-granola-maken-2

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg